Oktatás

A következő kiképzésekből választhatsz nálunk:

Klubunk egyik legfontosabb feladata az oktatás, és a pilóták továbbképzése, a repülő-utánpótlás biztosítása, a fiatalok nevelése. Az első felszállástól egészen a gyémántkoszorúig és a nemzetközi versenyekig elkísérünk.

Klubunk a Magyar Repülő Szövetség tagja, kiképzésünk az MRSZ hivatalos tematikája és szakmai felügyelete mellett zajlik. Kiképzéseinket a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyével végezzük.

Vitorlázó kiképzés olcsón, csőrlésből

A vitorlázó kiképzés téli elméleti tanfolyammal indul, ami április elején elméleti vizsgával végződik. A tanfolyam és a vizsga ingyenes, amennyiben nálunk folytatod a gyakorlati képzésedet.

Gyakorlati kiképzésedet alapvetően két módon tudod elkezdeni: csőrlésből és vontatásból. Ha a csőrléses kiképzést választod, akkor jellemzően a hétvégi üzemnapokon fogsz tudni repülni, olcsóbban, mint vontatásból. A vontatásos kiképzés rugalmasabb: ezt akár hétköznaponként is tudjuk csinálni, estefelé, munka után. Bár a vontatásos kiképzés ára elsőre sokakat eltántoríthat, ha a szakszolgálati engedély megszerzésééig (tehát a jogosítványig) nézzük a költségeket, akkor a csőrlés és a vontatás között nagyjából 50.000 forint különbség van. Mindenkinek az idejétől és a pénztárcájától függ, hogy melyik kiképzési módot választja. A legfontosabb mérföldkövek mind a két kiképzési módnál ugyanazok:

B vizsgáig

Az első szakasz 55 felszállásból áll, ezalatt megtanulhatod a repülőgép vezetésének alapjait, a fel- és leszállást, valamint megtanulod kezelni a leggyakoribb veszélyhelyzeteket is. A szakasz végén lerepülöd az első öt, egyedüli felszállásodat, ekkortól leszel pilóta.

C vizsgáig

Ez a szakasz 25 felszállásból áll, ennyi idő alatt megismerkedhetsz az emelőáramlatokkal, a spirálozással, és felkészülhetsz a C vizsgára, ami tíz perc önálló, egyedül repülést jelent.

D vizsgáig (Ezüstkoszorú)

Ennek a szakasznak a hossza csak rajtad múlik, na meg az időjáráson. Több feladatot kell majd végrehajtanod, amiből a legnehezebb az öt óra kirepülése lesz. Az ezüstkoszorú megszerzését az 50 kilométeres távrepüléssel fogod teljesíteni. Még ebben az időszakban kell megcsinálnod a vontathatói kiképzésedet is (ha nem vonatásból kezdted el a repülést megtanulni). Ennek a szakasznak a során kell hatósági vizsgát is tenned az NKH-nál (elméletben és gyakorlatban is), hogy megszerezhesd a szakszolgálati engedélyed.

Ha további kérdésed van keress minket: opitz.nandor.rk@gmail.com

Mennyibe kerül? Erre itt kapsz választ!

 

Gyorsított vitorlázórepülő kiképzés - szakszó akár egy nyár alatt

Ha a vontatásos kiképzést választod, akkor a szokásosnál gyorsabb tempóval haladhatsz. Az elméleti oktatás ebben az esetben is ingyenes, de nem kell végigjárnod a téli tanfolyamot, bármikor csatlakozhatsz hozzánk és egyéni felkészülés és konzultációk után vizsgázhatsz.

A vontatásos kiképzés sokkal gyorsabb, mintha csőrlésből repülnél, főleg a kiképzés második szakaszában, amikor termikelni tanulsz. Ilyenkor egyből termikre húzunk, így sokkal gyorsabban tudod teljesíteni azokat a feladatokat, amelyekre mások akár éveket várnak, így akár az első felszállástól számítva két hónap alatt is eljuthatsz a szakszóig.

Ez a képzési forma nem jelent könnyítést, pontosan ugyanazt kell megtanulnod, mint a csőrlésből repülő növendékeknek, viszont a vontatás miatt sokkal hatékonyabban sajátíthatod el ugyanazt a tudást.

A gyakorlati képzés folyamán szintén csak a repült időért kell fizetned, és a vontatásos kiképzésben várakoznod sem kell, az oktatógép csak Rád vár az előre megbeszélt időpontban.

Az időbeosztás is rugalmasabb. Részletekért és pontos árakért keress minket ezen a email címen:opitz.nandor.rk@gmail.com

Mennyibe kerül? Erre itt kapsz választ!

 

Szakszó után

Az igazi repülés a szakszolgálati engedélyed megszerzése után kezdődik, ekkor már jellemzően egyedül repülsz, és utasokat is vihetsz.

Ezüstkoszorú felett

A szakszolgálati engedélyed megszerzése után önálló pilótává válsz, elvileg saját magadat készíted fel az újabb feladatokra. Mi azonban nem hagyunk egyedül: sportcsapatunk gondoskodik róla, hogy elindulhass a teljesítményrepülés útján, egészen a gyémántkoszorúig. Büszkék vagyunk rá, hogy az utóbbi években több fiatal pilótánk is arany- majd gyémántkoszorús lett, és még többen követik őket ezen az úton. Neked is minden esélyed megvan rá, hogy csatlakozz hozzájuk!

Versenyzés

Sokak szerint a vitorlázórepülés igazi csúcsa a versenyrepülés (de persze sokan vannak azok is, akik csak kedvtelésből repülnek, mert szeretik, ha elfúj alattuk a szél). A sportcsapatunk célja a versenyzői utánpótlás biztosítása is. Az utóbbi években egyre több tagunk ment el területi, nemzeti és nemzetközi versenyekre, sőt egy fiatal versenyzőnk még az ifjúsági világbajnokságon is képviselte Magyarországot a válogatott tagjaként! Ez is mutatja, hogy komoly szakmai munka folyik nálunk.
Motoros kiképzés

Motoros képzéssel jelenleg nem foglalkozunk, de átképzés ügyében keress meg minket az elérhetőségeinken.