1968 óta dolgozunk Dunakeszi repülőteréről. Ez az otthonunk, ez a hazánk. Sok repülőtéren jártunk már az utóbbi időben, de sehol sem érezzük olyan jól magunkat, mint itt.

A repülőtér könnyen megközelíthető, Dunakeszin a lóversenypálya és az alagi major között helyezkedik el. Először 1914-ben szálltak fel innen, repülőtérként pedig a második világháború óta funkcionál. A katonák távozása után az 1950-es években költözötek ide a vitorlázórepülők, a reptér mellett pedig még repülőgép-gyártás is zajlott. Klubunk 1968-ban költözött ide, amikor előző bázisát, a hármashatárhegyi repülőteret a Magyar Honvédelmi Szövetség nagy átszervezése során egy időre bezárták.

Itt van a klubházunk és a hangárunk is. A repülőszakosztály innen dolgozik.

A repülőterünk délről fotózva (a képet klubtagunk és oktatónk, Telepovszki Tibor készítette)

A repülőterünk délről fotózva (a képet klubtagunk és oktatónk, Telepovszki Tibor készítette)

Kiképzésre a reptér teljesen alkalmas, a távrepülés pedig elsősorban kelet felé lehetséges. Az ejtőernyőseink számára sajnos alacsony a légtér, ezért ők más repülőterekről üzemelnek, erről többet az Eje-szakosztály oldalán tudhatsz meg.

A repülőtér veszélyes üzemi terület, ezért ha repülünk, akkor fokozott óvatossággal lehet csak megközelíteni, saját biztonságod érdekében. Általános szabályként akkor vagy biztonságban, ha a fehér szegélyjeleken kívül, a reptér sarkait körbejárva közelítesz meg minket a starton. Ha kétséged van, hogyan tudnál eljutni hozzánk, akkor a hangárok előtt kérdezz meg valakit, ő szívesen eligazít majd.